Fantastisch nieuws!

Met grote trots kunnen wij mededelen dat wij op 2 januari 2023 de deuren van onze eerste vestiging hebben geopend. Op 18 januari zijn de eerste bewoners in ons gerenoveerde pand ingetrokken. Onze vestiging is gelegen aan de Drechterwaard in Alkmaar en heet dan ook ZvZ-Drechterwaard.

Wij hebben met de projectontwikkelaar een concept ontwikkeld waarbij er 41 bewoners in een veilige en comfortabele manier bij ons kunnen wonen. Geheel zelfstandig, maar toch de veilig- en aanwezigheid van professionals.Het pand kenmerkt zich na de verbouwing door comfort en verbinding. Met veel oog voor een gezonde en comfortabele leefomgeving is het pand ingericht.

41 appartementen

Alle 41 éénpersoonsappartementen hebben twee kamers en beschikken over eigen sanitaire voorzieningen en een eigen keuken. Het zijn volwaardige appartementen waarbij er sprake is van 24 uurs begeleiding op de locatie.

Kopje koffie

Wanneer je het pand betreedt tref je eerst de aankomsthal. Hier word je welkom geheten door één van onze medewerkers. Je kan er een goede kop koffie nemen en een praatje maken met deze of gene. De benedenverdieping kenmerkt zich door een aantal appartementen en door de grote gezamenlijke ruimte waarin wij een grote woonkeuken hebben gerealiseerd. Er is ruimte voor medewerkers om een vertrouwelijk gesprek te voeren of om je even terug te trekken om bijvoorbeeld wat administratie taken uit te voeren. Ook de ondersteunende functies zijn hier te vinden. Dit is kortom het kloppend hart van onze vestiging. Hier lopen de hele dag bewoners en medewerkers in en uit en ontmoeten zij elkaar. Ook de bewoners uit de buurt zijn van harte welkom om bijvoorbeeld hier hun postpakket op te halen.Grenzend aan de gezamenlijke ruimte op de begane grond treft men een flinke stadstuin die wordt gebruikt als een aangename plaats om te vertoeven.

Goed bereikbaar

Groot voordeel voor de bereikbaarheid is dat het gebouw grenst aan Station Alkmaar Noord. Wij nemen als ZvZ-wonen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en stimuleren onze medewerkers om te reizen met het OV of met de fiets. Een meer ideale plek om te werken bestaat er niet voor de forens.

Klik op een foto voor een vergroting.

Meer weten? Meedoen?

Wil je in contact komen? Heb je een goed idee, waardevolle feedback? Neem contact met ons op. We staan open voor alle input!