een banner van branchevereniging valente

ZvZ is lid geworden van landelijke branchevereniging Valente.

Valente vertegenwoordigt tientallen instellingen en instanties uit het hele land, verbindt duizenden professionals en zorgt voor een continue dialoog tussen branche, politiek en maatschappij.

Dat doet zij onder meer door organisaties te adviseren, kennisdeling en ervaringsdeskundigheid te faciliteren en belanghebbenden te raadplegen en informeren. Mede dankzij deze activiteiten wordt de stem van onze en zo’n honderdduizend andere cliënten gehoord. Op lokaal, regionaal én landelijk niveau.

Valente is een branchevereniging van, voor en door de leden. De vereniging bundelt waar mogelijk of nodig de krachten met netwerkpartners, met als gezamenlijke doelstelling het verschil te maken voor mensen in kwetsbare posities in onze samenleving.

De vereniging ziet zichzelf als het sociale geweten van Nederland: Valente stelt het bewaken van het grondrecht op wonen en het leven in een veilige omgeving als haar belangrijkste taken. De vereniging maakt zich sterk voor groepen in de samenleving voor wie dat niet, of niet direct, binnen handbereik is.

Voor ZvZ is het lidmaatschap met Valente belangrijk vanwege de brede kennis die Valente levert aan haar leden en ZvZ zodoende beter in staat is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en beleid.

Meer informatie over branchevereniging Valente via de website: https://www.valente.nl/